В Нидерландия броят на коронавирусните инфекции надхвърли един милион, съобщи Националният институт по здравеопазване и околна среда.

През последните 24 часа в страната са регистрирани 4 130 нови случая. Това означава, че общо в държава с население от 17 милиона души, за по-малко от година, над 1 милион души са диагностицирани с инфекция .

Първата инфекция с коронавирус в Нидерландия е открита на 27 февруари 2020 г. През това време са починали над 14 хиляди души.

Протестите в Нидерландия срещу локдауна продължават

Протестите в Нидерландия срещу локдауна продължават

Най-малко 150 души са арестувани

Със сегашните мерки правителството се опитва да спре разпространението на вируса, обобщава "Дойче веле". И в Нидерландия особено се тревожат от новите мутации на коронавируса. Локдаунът в страната беше наложен в средата на декември.

Училищата, магазините и ресторантите са затворени, а хората могат да се срещат само с един човек извън собственото им домакинство.

Нидерландия за пръв път въвежда вечерен час за ограничаване на коронавируса

Нидерландия за пръв път въвежда вечерен час за ограничаване на коронавируса

Ще продължи до 10 февруари

В момента гражданите нямат право да напускат домовете си между 21 часа вечерта и 4:30 сутринта. Ограничението на първо време е в сила до 9 февруари, а нарушителите ще бъдат наказвани с глоба от 95 евро.

Изключения са допустими за хора, които са навън по работа, които се грижат за нуджаещи се и за хора на път. Разрешено е още да се извеждат домашни кучета.

Строгите мерки предизвикаха все пак вълнения.