Части от един от най-големите градове в Австралия - Бризбейн са под вода, информира Асошиейтед прес. Проливните дъждове са причинили голямо наводнение в някои райони по източното крайбрежие, като 7 души са загубили живота си в резултат на природното бедствие.

Това е най-голямото наводнение в Бризбейн от 2011 година насам.

59-годишен мъж се е удавил, след като се е опитал да премине пеш през наводнените райони. Той е бил отнесен от течението, съобщават от полицията в Куинсленд.

Хората са били предупредени от властите да се подслонят там където се намират, освен ако локацията не е опасна. Наводнението остави цели региони откъснати от останалата част на страната.

Спешните екипи са спасили повече от 130 души с лодки.

Всички седем жертви на наводнението са от Бризбейн. Продължава издирването на 70-годишен мъж, който паднал от борда на лодката си.

Над 2 000 имота са под вода. Други 10 000 са застрашени и се очаква да бъдат частично наводнени. Нивото на реките се покачва значително. Нивото на Бризбейнската река достигна 3, 85 метра.

"Никой не е виждал толкова много дъжда, за такъв кратък период от време.". споделя Анастасия Палазчук, губернатор на Куинсленд.

Кметът на Бризбейн сподели, че наводнението е много по-разчлино от това през 2011 г. защото дъжда в региона не е спирал от пет дни.

Главните пътища в Бризбейн са блокирани. Спряно е движението на фериботи и влакове.

Над 100 са вече жертвите при наводненията в Бразилия

Над 100 са вече жертвите при наводненията в Бразилия

Сред загиналите има и осем деца