Най-малко 10 души са загинали при внезапното наводнение на каньон в Калабрия, Южна Италия, информира АП, позовавайки се на данни на властите в страната.

Припомняме, проливен дъжд наводни внезапно каньон, пълен с туристи в Калабрия. Точният брой на жертвите все още не е ясен. Първо имаше данни за 5 загинали, после Гражданската защита в Италия съобщи за 8 жертви.
Туристите били в националния парк Полино, който е близо до горното течение на река Раганело. Тогава заради проливния дъжд се образува приливна вълна, която отнася хората. Най-малко 12 души са ранени, от тях петима са в болница. Сред пострадалите е и малко дете.

8 туристи загинаха в Италия

8 туристи загинаха в Италия

Придошлите води на река Раганело пометоха 4 жени и 4 мъже

По данни на "Ройтерс" всички загинали са граждани на Италия.

Към момента на инцидента в каньона е имало поне три туристически групи. На мястото се извършва спасителна операция и към момента.

Става ясно и че спасителите в Италия успели да измъкнат около 20 души от внезапно придошлите води на река Раганело. Хората се покачили на скалите, за да се спасят от приливната вълна. Наложило се спасителите да използват въжета.

Снимка 374212

Източник: EPA/БГНЕС

Началникът на Гражданската защита в Калабрия Карло Танси обяснява, че теренът е труден и пълен с различни препятствия. По думите му когато се излял силният дъжд, каньона се напълнил мигновено с вода, а хората били изстреляни ("катапултирани") като куршуми. Туристите се озовали около 3 километра надолу по долината.

Евакуация заради съмнителни звуци от останалата част на моста "Моранди"

Евакуация заради съмнителни звуци от останалата част на моста "Моранди"

Евакуират се жителите на блоковете, намиращи се под моста

Припомняме, преди седмица друга трагедия застигна Италия. На 14 август се срути магистрален мост в Генуа.
Официалният брой на загиналите при рухването на магистралния мост "Моранди" достигна 43 души.