Най-малко 17 души загинаха, а други 8 пострадаха тежко при пожар в хотел в Ню Делхи, предаде Sputnik по информация на канал News Nation.

Областният министър Сатиендра Джаин съобщи, че повечето от жертвите са вдишали дим.

Инцидентът е станал в хотел Arpit Palace, който се намира в централен квартал в индийската столица. Общо 25 души са били спасени от пламъците.

Ако се установи, че пожарът е бил предизвикан от човешка небрежност, властите ще вземат строги мерки спрямо виновниците, предупреди министърът.

По информация на зам.-началника на пожарната служба Сунил Чоудхари към момента огънят е потушен и се изнасят телата на загиналите. Спасителната операция продължава, увери той.

По предварителни данни пожарът е бил предизвикан от късо съединение. Той е започнал около 4.25 часа местно време, когато повечето от гостите на хотела са спели.

От пожарната служба посочват, че хората не са могли да избягат по коридора, защото той е бил блокиран от паднали панели. Две от жертвите са скочили през прозореца.

Премиерът на Индия Нарендра Моди изказа съболезнованията си на близките на загиналите и пожела скорошно възстановяване на пострадалите.