Срутване на покрива на църква по време на неделната литургия в Северно Мексико трагично отне живота на най-малко души.

Спасителните екипи активно търсят потенциални оцелели, потвърдиха местните власти, цитирани от АФП и "Ройтерс".

Около сто души са били в църквата в Сиудад Мадеро, когато покривът се е срутил.

Местните медии съобщиха, че най-малко 20 души все още са в неизвестност под развалините на местната енория в Санта Круз.

Местните медии съобщиха, че най-малко 30 души все още са в неизвестност под развалините на местната енория в Санта Круз и че се празнува кръщение, когато таванът се срути.

В изявлението на правителството се казва, че инцидентът е станал в ранния следобед.

Снимки, излъчени по телевизия "Миленио", показаха десетки хора, които се опитват да задържат част от срутената структура с стълбове, докато други си проправят път през останките в търсене на оцелели.

В сцена, напомняща за усилията за възстановяване от земетресението, спасителите могат да бъдат видени да вдигат юмруци във въздуха като призив за тишина, така че да могат да чуят всякакви призиви за помощ, идващи от хора, заседнали под останките.

Видеозапис от близка охранителна камера показва момента на срутването, тъй като сградата на църквата изчезва в облак от прах.

"Преживяваме много труден момент... покривът на църква се срути по време на отслужването на Евхаристията", каза епископът на местната епархия Хосе Армандо Алварес във видео, публикувано в социалните медии.

"В този момент те вършат необходимата работа, за да спасят хората, които все още са под развалините", добави той, без да предоставя повече подробности.

Сиудад Мадеро е град с малко над 200 000 души на брега на Мексиканския залив.