Пожар избухна в мазето на търговски център в южнокорейския град Теджон в понеделник, отнемайки живота на най-малко седем души, съобщи Радио "Гласът на Америка".

Пожарникарите продължават да търсят оцелели след потушаването на пожара, каза Го Сун-чол, служител в противопожарния щаб на Теджон. Той предупреди, че не е ясно дали все още има неоткрити хора и че някои части на сградата остават задимени.

Пожарът избухна около 7:45 сутринта местно време (1:45 часа българско време) и бързо се разпространи в зоната на товарния отсек на мазето, което доведе до евакуацията на повече от 110 души, включително служители на мола и клиенти на близкия хотел. Властите казаха, че щетите биха могли да бъдат по-големи, ако пожарът е избухнал по време на работното време на мола.

Повече от 500 пожарникари и 90 превозни средства бяха изпратени да се борят с огъня, който беше потушен едва около 15:00 часа (9:00 часа българско време), каза Го.

Ли Сюн-хан, пожарникар в противопожарната служба на Юсеон, каза, че шестима от намерените мъртви хора са служители на мола и че служителите все още се опитват да идентифицират другият загинал.

Служители на пожарната и полицията разследват причините за пожара. Местните медии цитират разкази на очевидци, които предполагат, че пожарът може да е причинен от експлозия на електрическо превозно средство, което се е зареждало в мазето.

Десет души загинаха заради тайфуна в Южна Корея

Десет души загинаха заради тайфуна в Южна Корея

"Хинамнор" беше една от най-мощните бури, връхлитали страната от десетилетия