Не се знае колко са загинали от бомбата паднала върху драматичния театър в Мариупол.

От градския съвет на Мариупол съобщиха, че в резултат на бомбардировката е разрушена централната част на театъра, а входът към бомбоубежището в сградата е блокиран с отломки.

Местните власти смятат, че в сградата на театъра може да са се намирали повече от 1000 души, тъй като има бомбоубежище.

"Днес руските войски целенасочено и цинично разрушиха Драматичния театър в сърцето на Мариупол. Самолет хвърля бомба върху сградата, в която се крият стотици цивилни от Мариупол. Все още е невъзможно да се оценят мащабите на този ужасен и нечовешки акт, тъй като обстрелът на жилищните райони в града продължава", се казва в съобщението на градския съвет.

Агенциите разпространиха сателитни снимки на Мариупол, направени в понеделник, на които се вижда сградата на Драматичния театър - от двете страни на сградата, пред фасадите има надписи "деца" на руски език.

Украйна: Лекари и пациенти са заложници в болница в Мариупол

Украйна: Лекари и пациенти са заложници в болница в Мариупол

Още двама журналисти са загинали в околностите на Киев

Руското министерство на отбраната отрича да е замесено в бомбардировката на Мариуполския драматичен театър.

"На 16 март руската авиация не е изпълнявала задачи, свързани с нанасяне на удари по наземни цели в пределите на град Мариупол", цитира ТАСС изявление на руското министерство на отбраната. Според руското министерство виновни са бойците от батальона "Азов", които са минирали и взривили сградата на театъра.