Заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Иран в рамките на 24 часа достигнаха рекорд за трето поредно денонощие, като общият брой на заразените от началото на епидемията в страната вече е повече от 4 млн. души, информира "Франс прес".

Ислямската република е регистрирала 39 357 заразени през последното денонощие, като общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 4 019 084 души, уточниха от здравното министерство.

Иран пак счупи рекорда си за заразени с коронавируса

Иран пак счупи рекорда си за заразени с коронавируса

Вече близо 4 млн. заразени от началото на епидемията в страната

Още 409 души са починали през последните 24 часа, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в страната вече е 92 194 души.

Масово се смята, че официалните данни подценяват истинския брой на жертвите, но дори те правят Иран най-тежко засегнатата от пандемията страна в Близкия изток.

Задушен от санкциите на САЩ, които затрудняват трансфера на пари в чужбина, Иран се оплака, че изпитва затруднения с вноса на ваксини за 83-милионното си население.

Иран е в окото на пандемията

Иран е в окото на пандемията

Мутацията Делта е преобладаваща в страната

Повече от 11 млн. души са получили първа доза ваксина, но само 2,8 млн. души са получили необходимите две инжекции, уточни здравното ведомство.

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменеи в понеделник разпореди да се вземат "необходимите мерки", за да се ограничи това, което правителството предупреждава, че е "пета вълна" на епидемията в страната.

Президентът Ебрахим Раиси председателства за първи път заседание на иранския оперативен щаб за COVID-19 само ден след встъпването му в длъжност.

Иран избягва да наложи пълно затваряне на населението и вместо това прибягва до частични мерки като временни забрани за пътувания и затваряне на бизнеси.

Иран пак счупи рекорда си за заразени с COVID-19

Иран пак счупи рекорда си за заразени с COVID-19

Близо 35 000 заразени през последното денонощие