Иран обяви повече от 39 000 новозаразени с COVID-19, рекорден брой в рамките на 24 часа от началото на епидемията в страната от Близкия изток, най-силно засегната от пандемията, съобщава "Франс прес".

Здравните власти в Иран съобщиха, че още 378 души са починали от COVID-19 през изминалото денонощие, а 39 019 са дали положителна проба за вируса през последните 24 часа.

Иран е в окото на пандемията

Иран е в окото на пандемията

Мутацията Делта е преобладаваща в страната

Според официалните данни, за които се смята, че подценяват реалния брой, коронавирусът е убил 91 785 души в Ислямската република от общо 3 979 727 заразени.

Задушен от санкциите на САЩ, които затрудняват трансфера на пари в чужбина, Иран се оплаква, че изпитва затруднения с вноса на ваксини за 83-милионното си население.

Повече от 10,7 млн. души са получили първа доза ваксина, докато 2,8 млн. са получили необходимите две инжекции, съобщи здравното министерство днес.

Иран пак счупи рекорда си за заразени с COVID-19

Иран пак счупи рекорда си за заразени с COVID-19

Близо 35 000 заразени през последното денонощие

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменеи вчера разпореди да се вземат "необходимите мерки", за да се ограничи това, което правителството предупреждава, че е "пета вълна" на епидемията в страната.

Ислямската република избягва налагането на пълно затваряне на населението и вместо това прибягва до частични мерки като временни забрани за пътувания и затваряне на бизнеси.