Властите в Южна Гърция съобщиха, че един мигрант е загинал, а 47 други са били спасени, след като лодка с платна се е разбила в скали и частично е потънала в отдалечен крайбрежен район на континенталната част на Гърция, предава Асошиейтед Прес.

Бреговата охрана каза, че мигрантите - 15 мъже, 16 жени и 16 непълнолетни - са били открити в четвъртък близо до южния край на полуостров Пелопонес, на около 250 километра южно от Атина, след като са успели да стигнат до плажа и да извикат помощ.

Мигрантите са носели мъж, за когото спасителите установили, че не реагира и по-късно беше потвърдено, че е мъртъв, докато четири деца и три жени са били хоспитализирани за наблюдение. Националността на мигрантите не е известна. Длъжностни лица казаха, че водолази от бреговата охрана са проверили корпуса на платноходката и не са открили никой вътре.

Мигрантите обикновено предприемат по-рискови пътувания през последните години, за да се опитат да избегнат силно охраняваните гръцки острови близо до бреговете на Турция.

Съдът остави в ареста задържания в Гърция за смъртта на 18 мигранти

Съдът остави в ареста задържания в Гърция за смъртта на 18 мигранти

За престъпленията, в които е обвинен, може да отиде в затвора за повече от три години