Министерството на външните работи информира, че към 15 часа не са регистрирани случаи на пострадали български граждани при пожарите в Гърция.

Към момента на територията на Гърция има 46 огнища на пожари. Най-засегнат от огнената стихия е остров Закинтос.

Пожарите в Гърция не стихват
Обновена

Пожарите в Гърция не стихват

Към момента в страната има 46 огнища на пожари

На остров Крит, в района на Иерапетра, горят горски масиви, маслинови дървета и оранжерии с цветя. Огънят в района е овладян частично.

Горски масиви горят и в област Теспротия, на границата с Албания, но няма риск за жителите на района.

В района на Каламос, Атика, също бушува силен пожар. От миналата нощ в община Оропос, където се намира Каламос, е обявено извънредно положение.

Огнената стихия там е достигнала и опожарила домове. Хората са евакуирани, а по нареждане на полицията и противопожарната служба движението на моторни превозни средства в района на Каламос, Атика, е спряно.

Горските пожари в Гърция продължават

Горските пожари в Гърция продължават

На много места са се сформирали огнени фронтове

Трафикът на превозни средства на входа на Капандриу и главната улица на Варнава до плажа също е прекъснат. Движението се пренасочва към кръстовището между булевард Маркопулу и улица Агиу Апостолу.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в Гърция, да се информират предварително за актуалната обстановка, да избягват засегнатите райони и да спазват стриктно указанията на местните власти.

Спешни мерки и солени глоби срещу горските пожари в Гърция

Спешни мерки и солени глоби срещу горските пожари в Гърция

Забраняват влизането в горските райони

Гражданите, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на българското посолство в Атина: 00 30 6937 096 220