Международните летища "Джон Ф. Кенеди" (JFK) и "Нюарк", намиращи се в Ню Йорк, преустановиха работата си след земетресението с магнитуд 4,8 в щата Ню Джърси.

Това съобщи губернаторът на щата Ню Йорк Кейти Хокул, предаде CBS. Тя уточни, че в момента се извършва оценка на възможните последици.

Агенция "Блумбърг" също съобщи, че полетите на две големи летища на Източното крайбрежие на САЩ са временно преустановени заради земетресението.

От FAA съобщиха, че на международните граждански летища "Либърти" (Нюарк) в щата Ню Джърси, "ЛаГуардия" в северната част на "Куинс" в Ню Йорк, както и на летището, носещо името на Джон Ф. Кенеди, в Ню Йорк и на летище "Титърбъро" в щата Ню Джърси е възможно да има забавяне в приемането на полети заради земетресението, съобщи Fox Business.

"Земетресението с магнитуд 4,8 в Ню Джърси може да засегне някои съоръжения за въздушно движение в Ню Йорк, Ню Джърси, Филаделфия и Балтимор", съобщи Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) в социалната мрежа X (бившия Twitter, блокиран в Русия).

Агенцията изрази надежда, че въздушният трафик ще бъде възобновен възможно най-скоро. По-рано регулаторът съобщи, че е възможно да бъдат засегнати съоръженията за въздушно движение в Ню Йорк, Ню Джърси, Филаделфия и Балтимор.

Земетресение с магнитуд 4,8 разтърси Ню Йорк

Земетресение с магнитуд 4,8 разтърси Ню Йорк

Това е най-силното земетресение, регистрирано в района от 250 години

Нямаше незабавни съобщения за щети след земетресението, което беше усетено в североизточната част на страната и беше съсредоточено около станцията Уайтхаус в Ню Джърси.

Земетресението с магнитуд 4,8 по Рихтер стана на 5 април и по данни на Геологическата служба на САЩ епицентърът му е бил в Ню Джърси, на около 80 км западно от Манхатън. CBS News отбелязва, че земетресението е станало в окръг Ливан в щата Ню Джърси, на 64 км западно от Ню Йорк.

Според агенция "Блумбърг" трусовете са били усетени и на остров Лонг Айлънд и в долината Хъдсън в Ню Йорк. United Airlines съобщи на агенцията, че следи ситуацията с въздушния трафик - няколко полета са били пренасочени от Нюарк към други летища.