Част от българите, блокирани от повече от 24 часа на летище Мюнхен се прибраха в България. Това потвърди за  News.bg Александър Бакалов. 

Те са били принудени да се възползват от услугите на Uber, за което са заплатили по около 220 евро на човек, а на други са им поискали дори 300. Сънародниците ни успяха днес да излетят за България със самолет на нискотарифната авиокомпания Wizz Air. Те са си доплатили билетите на собствени разноски. 

Припомняме, че около 150 български граждани бяха в безизходица на летище Мюнхен.

"Намираме се в абсолютна безизходица. Никой нищо не ни казва. Дадоха ни по някоя друга минерална вода и сникърси с изтекъл срок на годност", заяви сънародникът ни Александър Бакалов.

По думите му има хора, които чакат на аеропорта от четвъртък. Хотел и условия не са им осигурени. Бакалов е трябвало да пътува със самолет на "Луфтханза" в 07.00 часа в събота.

Александър Бакалов, който е адвокат по професия, заяви за News.bg, че ще предяви колективен иск срещу авиокомпания "Луфтханза" заради абсолютното безхаберие към българските граждани и тоталния провал.

Полетите на летище Мюнхен - второто по големина в Германия бяха преустановени в събота заради снежна буря в южната част на страната. По последна информация на "Дойче веле" те са възобновени в 06.00 часа местно време в неделя. Самолети обаче до България и Египет не летели. От общо 880 полета планирани за вчерашния ден, 560 са били отказани, коментира говорител на летището, цитиран от dpa.

Снимка 644594

Източник: news.bg

"Пълна подигравка е ситуацията с нас българите! Убеден съм, че продават билети на тройна цена и който си купи лети!", категоричен е Александър Бакалов.

Близо 30-40 сантиметровата снежна покривка затрудни и движението на влаковете и градския транспорт в Мюнхен. Главната ж.п. гара в града е затворена от петък. Автобуси почти не се виждат по улиците на града. Използват се хеликоптери, чрез които се наблюдават трасетата и се подава последна информация.

Обилен сняг спря влакове и самолети за Мюнхен

Обилен сняг спря влакове и самолети за Мюнхен

Полетите са отменени поне до утре сутрин