Индийски спасители извадиха 146 тела от останките на пътническия влак, който катастрофира в петък в Източна Индия, с което операцията по издирването на жертвите приключи, предаде Франс прес.

Нормалното движение по железопътната линия е възстановено.

"Екипите ни извадиха 146 тела от останките на вагоните. Сега концентрираме усилията си в болниците, в които все още се намират повече от 200 ранени, някои с тежки изгаряния", заяви министърът за гражданска сигурност на щата Западна Бенгалия.

Той добави, че телата често са разчленени, което затруднява разпознаването им.

Припомняме, на 28 май пътнически влак Gyaneswari Express, пътуващ от Мумбай за Калкута, бе взривен на железопътна линия в източна Индия.

Взривът е станал около 1:30 местно време в щата Западна Бенгалия. Дерайлирали са локомотивът и 13 вагона от влака. След това в излезлите от релсите вагони се е врязала товарна композиция, която е пътувала в противоположна посока.

В Източна Индия, където е станал инцидентът действат маоистки бунтовнически групировки. Те извършват атентати от над 40 г. насам, представящи се за защитници на най-бедната социална прослойка в страната.

Според данните на индийските власти те наброяват около 20 хил. души и действат на територията на около 20 щата в Индия, като най-активни са в Бихар, Западна Бенгалия и Чхатисгарх.