Метрото в Санкт-Петербург е възстановило работа във вторник след терористичния акт в понеделник, съобщи РИА Новости, позовавайки се на местната администрация.

Терор в метрото на Санкт Петербург
Обновена

Терор в метрото на Санкт Петербург

Най-малко 10 загинали и около 47 са пострадали

"Петербургското метро от сутринта започна работа в пълен обем по всички линии и станции", се казва в съобщението.

Междувременно ТАСС съобщи, че две метростанции тази сутрин са били затворени за кратко заради подозрителни предмети. След проверка станциите са отворени.

23-годишен ислямист от Централна Азия е атентаторът от Санкт Петербург

23-годишен ислямист от Централна Азия е атентаторът от Санкт Петербург

По-рано бяха разпространени снимки на издирвания

Освен това, по информация на администрацията на губернатора на Петербург, до 10 часа сутринта се продължава движението на автобуси, които дублират маршрута на 2М (60 автобуса, от станция "Петроградска" до станция "Московская"). Усилен и променен маршрут на градския електротранспорт ще действат през целия ден.

От Министерството на външните работи /МВнР/ препоръчаха на българите в Санкт Петербург да избягват ползването на всички видове обществен транспорт в града.

Сънародниците ни са посъветвани да не посещават и места, където има струпване на повече хора - концерти, търговски центрове, спортни прояви и обществени пазари.

При необходимост, българските граждани могат да се обръщат за допълнителна информация и съдействие към генералното ни консулство в Санкт Петербург на телефон +7 921 633 61 16.