Полицията в Германия откри огън по въоръжен мъж, съобщава "Ройтерс".

Стрелбата се е случила близо до израелското консулство и Музея на нацизма в центъра на Мюнхен.

"Беше мъж и знаем, че той е действал тук с дългоцевен пистолет", уточни говорител на полицията.

"Благодарение на намесата на органите на реда извършителят беше спрян и вероятно е починал на място".

Израелското външно министерство съобщи, че консулството е било затворено днес за отбелязване на клането на Олимпийските игри в Мюнхен и никой от дипломатическия персонал не е пострадал при инцидента.

Германският вътрешен министър Нанси Фезер описа инцидента като сериозен, но отказа да спекулира с обстоятелствата и предисторията му. "Защитата на израелските съоръжения е основен приоритет", изтъкна тя.

Няма данни за други заподозрени или за инциденти в столицата на провинция Бавария, съобщиха от полицията. Няма други подробности за случилото се.

Инцидентът се случва на годишнината от нападението през 1972 г. на Олимпийските игри в Мюнхен, при което палестински въоръжени мъже убиха 11 израелски спортисти.

Музеят и изследователският институт, който се фокусира върху историята на нацисткия режим в Германия в периода от 1933-45 г., се намира близо до израелското консулство в мюнхенския квартал "Максворщат".

По-рано полицията съобщи, че се провежда мащабна операция в отговор на инцидент и помоли обществеността да избягва. На мястото е разположен и хеликоптер.

Има задържан за смъртоносната атака с нож в Германия

Има задържан за смъртоносната атака с нож в Германия

Бяха убити трима души, а други осем бяха ранени