Тесен пешеходен мост през река, набъбнала след силни дъждове, е рухнал на остров Суматра в Индонезия, при което са се удавили най-малко деветима души, които са били отнесени от силното течение, като един човек е изчезнал, информира "Ройтерс", цитирайки местната служба за борба с бедствията.

Седемнайсет души са били спасени на мястото на срутването в провинция Бенкулу, където службата за борба с бедствията в Индонезия започна спасителна операция.

Тълпа от около 30 души, повечето ученици, се е била събрала на моста, което може да е предизвикало напрежение в конструкцията, довело до срутването.

"Те наблюдаваха разливите в реката отдолу и след това мостът се скъса, като хората паднаха в преливащата река", добавиха от службата.

Силното течение в реката е отнесло жертвите и те са се удавили, уточни местен служител на службата за борба с бедствията пред държавната агенция "Антара", добавяйки, че мостът е бил използван предимно от земеделци, живеещи наблизо.

"От снощи регионалната агенция за борба с бедствията, военните, полицията, свързани организации и доброволци издирваха изчезнали", допълниха от службата.