Полицейски служители в Есен (провинция Северен Рейн-Вестфалия) в Западна Германия предотвратиха възможна терористична атака в едно от местните училища. Това съобщи в. "Билд" в четвъртък.

Според изданието в 04:20 часа местно време (05:20 часа българско време) въоръжени специални части са нахлули в апартамента на 16-годишен ученик от училище "Дон Боско", в което учат около 800 ученици. В апартамента на младежа, намиращ се само на 800 метра от училището, служителите на реда са открили над 10 самоделни бомби, включително опасна бомба с пирони. От осколките след евентуална експлозията на устройството, както пише вестникът, е можело да загинат хора. Разследващите са открили и няколко арбалета и други самоделни оръжия.

Полицията, според вестника, е тръгнала по следите на предполагаемия извършител по сигнал от съученик. В четвъртък сутринта училището беше отцепено от служители на реда - те искат да изключат възможността заподозреният да е заложил взривно устройство в сградата на учебното заведение.

Според служителите на реда полицейската операция засяга и близкото училище в замъка Борбек. И двете училища ще бъдат затворени през целия ден. В апартамента на заподозрения тийнейджър се предприемат допълнителни мерки за събиране на доказателства, а самият той е отведен на разпит в полицейското управление.

Както е научил вестникът, предполагаемият извършител вероятно принадлежи към дясноекстремисткия спектър. При претърсванията се твърди, че е намерен манифест, който ясно показва това. В него са били застъпени ксенофобски идеи.

Повдигнаха обвинения за убийство на стрелеца от училището в Казан

Повдигнаха обвинения за убийство на стрелеца от училището в Казан

Уби 9 души и рани други 20