Бащата на 19-годишния младеж, който загина в увеселителен парк на Халкидики, посети мястото на трагедията в петък, придружен от технически консултант, назначен от семейството.

Това обобщи в. "Катимерини".

В изявленията си техническият консултант на семейството подчертава, че машината, която е убила 19-годишния младеж, е била в ужасно състояние, като я нарича "изключително опасна".

"Конкретната машина и всички столове върху нея - защото има четири комплекта столове в точките на въртене и опора - са изгнили. Те бяха изключително опасни. И не, те не са станали опасни вчера", каза той. "Никой не е трябвало да издава сертификат", добави той.

Снимки, публикувани от бащата на жертвата, показват, че много части от атракциона "Crazy Dance", където 19-годишният младеж загуби живота си, са ръждясали, счупени и с липсващи винтове.

Експертът инспектира атракцион в увеселителен парк, причинил смъртта на 19-годишен младеж, и го определи като изключително опасен.

Очаква се резултатите от експертното разследване на трагичната смърт на 19-годишния младеж в увеселителен парк в Халкидики да бъдат предоставени на прокуратурата.

Във вторник 19-годишен младеж от Верия в Северна Гърция почина от наранявания, получени на увеселителен парк в Халкидики, докато е бил на почивка с двамата си братя и родителите си.

Младежът е получил масивни наранявания, след като е бил изхвърлен от въртящ се стол, когато седалката му се е разместила.