Япония регистрира още 82-ма заразени с новия коронавирус (COVID-19) за последното денонощие, с което общият брой на заразените в страната вече е 2 518 души, включително 712 пътници и членове на екипажа на круизния лайнер Diamond Princess, който беше карантиниран миналия месец, съобщава японската национална телевизия NHK.

От 82 новозаразени в Япония, в столицата Токио са регистрирани 68 души, като това е най-големият брой инфектирани в столицата в рамките на 24 часа от началото на епидемията.

Бум на коронавируса в Токио - епицентъра на заразата в Япония

Бум на коронавируса в Токио - епицентъра на заразата в Япония

Губернаторът на Токио Юрико Койке призова да не се излиза

Министърът на икономическото съживяване Ясутоши Нишимура, който отговаря за националния отговор на COVID-19, междувременно заяви, че обявяването на извънредно положение на този етап не е необходимо.

На 27 март градската управа на Токио създаде работна група за борба с коронавируса. От своя страна губернаторът на Токио Юрико Койке призова жителите да останат вкъщи през предстоящия уикенд, като добави, че в противен случай столицата може да се сблъска с риска от "експлозивно нарастване" на броя на новозаразените.

В световен мащаб, според данните на Университета "Джонс Хопкинс", са регистрирани над 669 000 заразени с коронавирус, а починалите са повече от 31 000 души. Над 145 000 души са се възстановили.

Япония потвърди 14 случая на коронавирус в медицински център

Япония потвърди 14 случая на коронавирус в медицински център

До момента регистрираните случаи в Япония са 1555