Президентът на Румъния Клаус Йоханис обяви, че северната ни съседка влиза в пълна блокада от утре, за да бъде забавено разпространението на новия коронавирус, като армията ще бъде използвана, за да помогне за осъществяването на блокадата.

"Румънците ще се сблъскат с нови ограничения", подчерта Йоханис в телевизионно обръщение, като изтъкна "сложността на ситуацията".

Над 200 000 заразени с новия коронавирус в Европа

Над 200 000 заразени с новия коронавирус в Европа

Починалите от коронавируса в Европа още вчера надхвърлиха 10 000 души

Румъния вече въведе извънредно положение и нощен полицейски час, но Йоханис обяви, че от сряда досегашната "препоръка" към гражданите да си останат вкъщи "ще се превърне в задължение въз основа на принципа: "Ние оставаме вкъщи."

"Франс прес" уточнява, че румънците ще могат да напускат домовете си само през деня, за да отидат на работа или да си купуват хранителни и други стоки от първа необходимост.

Сърбия драматично променя тактиката за борба с коронавируса по съвет на Китай

Сърбия драматично променя тактиката за борба с коронавируса по съвет на Китай

Китайски епидемиолози пристигнаха в Сърбия

Хората над 65-годишна възраст, която е една от групите, които са най-застрашени от усложнения от вируса, няма да могат да напускат домовете си.

Полицията и жандармерията следят за спазването на нощния полицейски час от вчера вечерта, като сега армията ще се присъедини към тях в тази задача.

Румъния досега е регистрирала 762 заразени с COVID-19, като довчера те бяха с 200 души по-малко. Жертвите на вируса в северната ни съседка са 8 души.

Коронавирус: Австрия започва по 15 000 теста на ден

Коронавирус: Австрия започва по 15 000 теста на ден

До момента в алпийската страна с население от 8,8 милиона души са тествани около 24 000 австрийци