Общият броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Руската федерация от началото на епидемията в страната достигна 42 853 души

За последните 24 часа са регистрирани 6 060 новозаразени, като 43% от тях не са имали клинични проявления на болестта. Това обявиха от руския оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса.

Удължиха до 1 май режима на движение с пропуск в Москва

Удължиха до 1 май режима на движение с пропуск в Москва

Нови 4785 души са установени с коронавирус, повече от половината от тях - в Москва

Това е рекорден брой новозаразени за едно денонощие от началото на епидемията в Русия. Във всеки от последните няколко дни количеството на новозаразените беше рекордно.

За последните 24 часа са починали още 48 души от COVID-19, като с това общият брой на жертвите вече е 361 души. Броят на починалите за последното денонощие също е рекорден от началото на епидемията. 

Путин увери: Положението с коронавируса в Русия е под пълен контрол

Путин увери: Положението с коронавируса в Русия е под пълен контрол

Русия щяла да премине достойно през изпратените изпитания

В рамките на последните 24 часа са се възстановили 234 души, като от началото на епидемията в Русия са се възстановили общо 3 291 души. 

3 570 от новозаразените са регистрирани в Москва, като общо в столицата заразените са 24 324 души. По брой на новозаразените следват Московска област със 709 души, Нижни Новгород със 129 души и Санкт Петербург със 114 души.