Русия удължи забраната за влизане на чужденци в страната, за да забави разпространението на новия коронавирус (COVID-19).

Указът, забраняващ на чужденците да влизат в страната, който беше подписан в средата на март, трябваше да изтече днес. Но вместо това премиерът Михаил Мишустин удължи забраната очевидно до второ нареждане.

Коронавирус: Рекорден брой починали за 24 часа в Русия

Коронавирус: Рекорден брой починали за 24 часа в Русия

Заразените са вече близо 100 000 души

Според информация на "Франс прес" Мишустин е казал на заседание с длъжностни лица, на което се е обсъждала реакцията на Русия на пандемията: "Подписах правителствено решение за удължаването на забраната, докато борбата срещу инфекцията приключи и епидемичната ситуация се подобри."

Русия отчете 5 851 новозаразени с коронавируса за последните 24 часа, с което общият брой на заразените в страната вече са 99 399 души. Официалният брой починали в цялата страна достигна 972 души, след като бяха обявени още 108 жертви за изминалото денонощие.

Президентът Владимир Путин предупреди вчера, че Русия все още не е достигнала пика на заразата и удължи мерките за изолация в страната с две седмици.

Русия задмина Иран и вече е на осмо място в света по заразени с коронавирус

Русия задмина Иран и вече е на осмо място в света по заразени с коронавирус

Рекорден брой починали за последното денонощие