Русия твърди, че в разрушения тази нощ търговски център в Киев са се съхранявали боеприпаси.

Тази нощ при удар с ракета напълно бе сринат търговския център "Ретровил" в Киев. Разрушени бяха и няколко други сгради, включително и голям спортен клуб в украинската столица. Според градските власти при удара са загинали най-малко осем души.

Украйна съобщава за 8 жертви след въздушни удари в Киев
Обновена

Украйна съобщава за 8 жертви след въздушни удари в Киев

Ударени са жилищни сгради и търговски център

Сега говорителят на руското министерство на отбраната, генерал-майор Игор Конашенков, представи своята версия за събитията: "През нощта на 21 март ракети с голям обсег на действие унищожиха батарея украински ракетни установки за залпов огън и складова база за боеприпаси за тях в неработещ търговски център."

"В покрайнините на Киев, в района на Виноградар, украински националистически отряди от няколко дни прикриват жилищни сгради и обстрелват руски военнослужещи с реактивни системи за залпов огън", цитират руските информационни агенции думите на Конашенков. Руското разузнаване е потвърдило по няколко канала координатите на позициите на украинските ракетни установки, както и местоположението на склада за боеприпаси.

Освен това говорителят на руското министерство на отбраната, генерал-майор Игор Конашенков определи изявленията на съветника на Зеленски Михаил Подоляк за "реалните загуби" на руската армия по време на специалната операция като "пропагандни лъжи".