Самолет Су-25 на руските Въздушнокосмически сили (ВКС) се разби в Белгородска област на Русия, която граничи с Украйна. Пилотът катапултирал и е евакуиран на базовото летище. Това съобщиха в петък от пресслужбата на Западния военен окръг, цитирани от ТАСС.

"На 17 юни в Белгородска област по време на планиран тренировъчен полет се разби самолет Су-25. Пилотът се катапултира, евакуиран е на базовото летище от издирвателно-спасителната служба. Няма заплаха за здравето му", съобщиха от пресслужбата.

Според информацията самолетът се е разбил на безлюдно място, няма разрушения на земята. Вероятната причина за катастрофата е техническа неизправност.

Експлозии разтревожиха Белгородска област
Обновена

Експлозии разтревожиха Белгородска област

Чутото било следствие на "бойни мисии" на руската авиация

"По предварителна информация причина за инцидента може да е техническа неизправност. На място работи комисия на ВКС на Русия", съобщиха от Западния военен окръг.

По-рано източник от правоохранителните органи съобщи за инцидента, възникнал в Корочанския район на Белгороска област. По думите му самият самолет е бил унищожен, тъй като се е запалил , когато се е ударил в земята.

Припомняме, че на 1 април въздушен удар на украинските военни доведе до пожар в петролна база в Белгород - това беше първия по-сериозен обстрел от страна на украинските военни на руска територия.

След това бяха обстрелвани и Курск и Брянска области на Русия, които също граничат с Украйна.

Обстрел и пострадали в Брянска област в Русия

Обстрел и пострадали в Брянска област в Русия

Повредени са жилищни сгради