При обстрел на село Займище, в района на град Клинци в Брянска област, която граничи с Украйна, четирима души са били ранени. Това съобщи в своя канал в "Телеграм" губернаторът на областта Александър Богомаз, цитиран от ТАСС.

"Днес е обстрелвана територията на село Займище, в района на град Клинци. Пострадали са няколко жилищни сгради. По предварителна информация са ранени четирима души. За тях се полагат комплексни медицински грижи", се казва в публикацията.

Губернаторът отбеляза, че на място работят оперативните служби.

От пресслужбата на администрацията на градския район Клинци уточниха за ТАСС, че в резултат на обстрела е било прекъснато електричеството и водоснабдяването, но сега вече те са възстановени.

Село Займище е в непосредствена близост до южните покрайнини на град Клинци, който се намира на 50 км от границата с Украйна.

След началото на руската инвазия в Украйна има множество съобщения за обстрели и на съседните Белгородска и Курска области в Русия. Освен това бяха атакувани съоръжения за съхранение на петролни продукти и оръжейни складове в близост до украинската граница, за които Украйна не е поела отговорност.

Десетки сгради разрушени в Курска област, ударите продължават

Десетки сгради разрушени в Курска област, ударите продължават

Няколко пъти през май селища в руската област по границата бяха подложени на обстрел

Русия изрази опасения, че доставяните нови по-далекобойни западни оръжия на Украйна ще позволят да бъдат обстрелвани обекти и населени места в Русия, което Москва смята за неприемливо и заплаши да вземе съответните мерки, включително като отблъсне украинските сили по-далече от руската територия, отколкото е било планирано. Киев заяви, че няма да обстрелва руската територия, а ще използва новите оръжия за самозащита.