18 души са починали в Свердловска област след употреба на метилов алкохол, 16 от тях са от областния център Екатеринбург.

За масово натравяне в руската Оренбургска област беше съобщено още на 7 октомври. Жертвите на тази първа вълна стигнаха 34, като над 63 бяха сериозно пострадали. Здравните власти в областта призоваха местните жители да се въздържат от употреба на какъвто и да е алкохол, независимо кога са се сдобили с него. Оттогава броят на жертвите непрекъснато расте.

От 1 януари в Русия поскъпва водката

От 1 януари в Русия поскъпва водката

Решение на правителството

В Свердловска област е образувано разследване, според което в периода от 7 до 14 октомври на територията Чкаловския район, Екатеринбург няколко лица са произвели спиртна течност, която представлява риск за живота и здравето на потребяващите я.

По данни на регионалното управление на МВР са задържани двама заподозрени. Агенциите цитират годините им на раждане - 1978 и 1967 г. Органите на реда проверяват възможните места на производство на метиловия алкохол и пътя му на разпространение.

По предварителни данни всички пострадали са закупили алкохола на открит пазар. А алкохолът се е продавал наливно.

Нелегално произведеният и предлаган по пазари алкохол е значително по-евтин от легалния в Русия.

Припомняме, на 17 декември 123-ма души се отровиха с концентрат лосион за вана "Бояришник", съдържащ метилов алкохол. Кризата завърши с близо 80 жертви.

Лукашенко обеща на Путин да не доставя лоша водка в Русия

Лукашенко обеща на Путин да не доставя лоша водка в Русия

Затоплят отношенията на ски в Сочи