Броят на хората, заразени с новия коронавирус достигна до близо 100 000 в петък, заплашва поминъка и причинява карантини, пише АП.

Азиатските акции се понижиха след тежък ден на Уолстрийт и последиците от COVID-19 стават ясни за хората по света. Спират пътувания и по-глобален икономически спад свързан с епидемията заплашва да засегне и общности с месеци напред.

"Кой ще нахрани семействата", пита Елиас ал-Арджа, ръководител на обединението на хотелиерите във Витлеем в окупирания от Израел Западен бряг, където туристите са със забрана и историческата църква на Рождество Христово е затворена.

Ръководителят на агенцията по храните към ООН, Световната програма за храните, предупреди за потенциал на "абсолютното опустошение", тъй като ефектите от болестта ще се усетят сериозно в Африка и Близкия изток.

Западът има чувството за дежавю. Признаците за изместване на вируса от неговия произход в Китай стават все по-ясни с всеки изминал ден. Случаите се увеличават в Германия и Франция, но Италия остава център на епидемията на Европа, особено на север.

А в Съединените щати повече от 230 случая предизвикаха безпокойство в цялата страна.

Коронавирусът превзема САЩ, в 17 щата има заразени, а в Ню Йорк случаите се удвоиха

Коронавирусът превзема САЩ, в 17 щата има заразени, а в Ню Йорк случаите се удвоиха

Правителството чака тестове за поне 1,2 милиона уши