Изчезналият военен хеликоптер CH-53E Super Stallion беше намерен в сряда в Калифорния. Но издирването на петимата военнослужещи, които са били на борда му, все още продължава.

Това съобщава АФП, като цитира изявление на Корпуса на морската пехота на САЩ. Корпусът на морската пехота не споменава за намерени останки с хеликоптера, което показва, че военните на борда може да са оцелели.

"Машината е открита от гражданските власти в Пайн Вали, Калифорния" на следващия ден, се казва в изявлението.

3-то морско авиационно крило координираше акцията за издирване и спасяване с шерифския депаратамент на окръг Сан Диего и гражданския въздушен патрул, казаха морските пехотинци.

Хеликоптер на морската пехота на САЩ изчезна над Калифорния

Хеликоптер на морската пехота на САЩ изчезна над Калифорния

На борда му има пет души

Припмняме, че хеликоптерът е изчезнал през нощта. 

Той е закъснял, след като не е успял да достигне базата на морската пехота в Мирамар, Калифорния, близо до Сан Диего. Напуснал е военновъздушната база "Крийч" в Невада на около 60 км северозападно от Лас Вегас във вторник през нощта.

През изминалата година се случи поредица от инциденти с участието на американски военни самолети, включително катастрофата на самолет V-22 Osprey с накланящ се ротор край бреговете на Япония в края на ноември, при който загинаха осем летци.

Петима американски военнослужещи бяха убити, когато хеликоптер се разби в Средиземно море по време на учение по-рано същия месец, докато друга катастрофа на Osprey в Австралия доведе до смъртта на трима морски пехотинци през август.

Още трима военни бяха убити и още един ранен, когато два хеликоптера, връщащи се от тренировъчна мисия в отдалечен район на Аляска, се сблъскаха през април.