Седем души са загинали при експлозия на бензиностанция в окръг Донегал (Ирландия) в петък, като спасителните дейности продължават, съобщи ирландската полиция в събота, предава Ройтерс.

Взривът е станал малко след 15 часа. местно време (17 часа българско време) на бензиностанция в покрайнините на село Крийслоу. Още осем души са пострадали и са настанени в болница, съобщиха от полицията. За сега не се предоставя информация за причината за експлозията.

Снимки от мястото показват жилищна сграда над бензиностанцията с взривени стени и частично срутен покрив и отломки в двора на сградата, където има няколко паркирани коли.

Ирландската брегова охрана съобщи, че намиращият се наблизо хеликоптер е помогнал на службите за спешна помощ и специализиран спасителен екип от Северна Ирландия е изпратен на мястото на инцидента.

Крислоу е малко селце в Република Ирландия и се намира на около 15 мили от Летъркени и на 30 мили от границата със Северна Ирландия..

В изявление в "Туитър" компанията собственик на безиностанцията"Епългрийн" заяви, че новината е "опустошителна".

"Мислите и молитвите ни са със семействата и приятелите на загиналите, с тези, които са били ранени, и с по-широката общност на Крислоу", пишат те в "Туитър".