Броят на загиналите при срутването на жилищна сграда в Нижневартовск, Ханти-Мансийския автономен окръг, Русия, достигна шест души. Това съобщи ТАСС, като цитира медицинските служби.

"На мястото са открити телата на още двама загинали. Общо шестима души са загинали", каза източникът. По думите, му под отломките на сградата може да има хора и спасителната операция продължава.

Информацията беше потвърдена и от Министерството на извънредните ситуации.

"Към 19:00 часа московско време в резултат на инцидента са ранени 15 души, шестима от тях са загинали, четирима са хоспитализирани в лечебни заведения", каза пресслужбата.

От спешното отделение на Нижневартовската областна клинична детска болница съобщиха, че сред пострадалите няма деца.

В момента спасителите продължават издирвателно-спасителните операции на мястото на инцидента.

"Пожарно-спасителни екипи извършват поетажен оглед на засегнатите жилищни помещения, отстраняване на натрупаните остатъци и потушаване на пожара", допълват от ведомството.

Освен това от Министерството на извънредните ситуации обясниха, че на мястото на инцидента е дислоциран оперативен щаб за извършване на спасителни действия, които ще се извършват денонощно.

Живущите в сградата са евакуирани и настанени в жилища за временно настаняване.

От ведомството обявиха и откриването на горещ телефон във връзка с извънредното положение. Информация можете да получите на телефон +7 (3467) 397-777.