Сингапур потвърди 56 случая на локално предаден вирус Зика, основно сред чуждестранни строителни работници. Властите обявиха, че очакват да бъдат идентифицирани още случаи, съобщава „Ал Джазира”.

Първоначално се съобщаваше за 41 случая, но впоследствие властите информираха за още 15. 

Всички, с изключение на 7 от заразените, са се възстановили напълно, обявиха от здравното министерство и Националната агенция по околната среда в съвместно изявление. Тези 7 пациенти остават в болница.

В събота властите са потвърдили, че 47-годишна малайзийка, живееща в Югоизточен Сингапур, е първият случай на местно предаване на вируса в града-държава.

Властите информираха, че са тествали 124 души, основно чуждестранни работници, наети на строежи. Тестовете на 78 души са отрицателни. Изследванията на 5 души още се изчакват, а 34 са напълно възстановени.

Четирима сингапурци са развили симптомите на вируса миналата седмица и в събота са били хоспитализирани. Не е ясно откъде са чуждестранните работници и кога техните случаи са били засечени.

В Сингапур има голям контингент работници от азиатския субконтинент. Никой от заразените не е пътувал наскоро от засегнатите от Зика райони.