Броят на починалите от COVID-19 в Турция е нараснал от 16 на 108 души, съобщи здравният министър Фахреттин Коча. В момента страната има 7 402 случая, което е увеличение от 1 704.

Фахреттин Коча добави в "Туитър", че през последните 24 часа са проведени 7 671 теста, което довежда общия брой тестове, проведени в Турция, до 55 644 от началото на епидемията.

Турция затяга мерките срещу COVID-19

Турция затяга мерките срещу COVID-19

Подкрепа за бизнеса и ограничаване до минимум на движението

През последните седмици Турция затвори повечето обществени пространства, училища и университети и ограничи обществения транспорт. Той също така наложи денонощен полицейски час през уикенда за хора на възраст 65 и повече години, както и за тези с хронични заболявания.

75 са вече жертвите на коронавируса в Турция

75 са вече жертвите на коронавируса в Турция

От днес се прекратяват международните полети...

В Истанбул хората на възраст над 65 години и без финансови средства ще получат хранителни пакети в домовете си, съобщи в. "Дейли сабах". Кампанията, която започва в понеделник, обхваща близо 50 000 души и ще продължи шест седмици.

На местните базари и пазари трябва да поддържат разстояние най-малко 3 метра помежду си и не им е позволено да продават несъществени вещи, включително дрехи, съобщи МВР в края на четвъртък. Храната може да се продава само на опаковки.

В някои градове полицейските служители на контролно-пропускателните пунктове са започнали преглед с термична камера на хора, пристигащи извън града. В опит да повишат информираността, светофарите в повечето градове сега мигат с съобщения, призоваващи хората да останат у дома.

Русия и Турция укриват данни за коронавируса?

Русия и Турция укриват данни за коронавируса?

В Русия са изследвани 163 000 души при 146 млн. население...

Пандемията от COVID-19, която възникна в китайския град Ухан, е заразила над 570 000 души по света, убивайки 26 000 от тях. Близо 126 000 души обаче са се възстановили досега.