Скок на задържаните нелегални имигранти в САЩ. Само за февруари са задържани над 100 000 души от служители на американските гранични служби при техния опит да влязат от Мексико в Америка.

Това съобщи "Ройтерс". Агенцията отбелязва, че това е най-големият брой на задържани нелегални имигранти от средата на 2019 г.

Скокът за нелегално влизане в САЩ от Мексико е очакван, след като новият президент Джо Байдън заяви при влизането си в Овалния кабинет, че ще преразгледа строгите мерки по южната граница, въведени от предшественика му Доналд Тръмп.

Общата брой за миналия месец февруари ще е най-високият за месец февруари от 2006 г. Източниците, предоставили данните на "Ройтерс", са говорили при условие за анонимност.

Байдън демонтира политиката на Тръмп мигрантите да остават в Мексико

Байдън демонтира политиката на Тръмп мигрантите да остават в Мексико

Вашингтон се ангажира с "възстановяването на безопасна, подредена и хуманна имиграционна система"

Все по-голям брой деца от Мексико се опитват да влязат в САЩ нелегално.

Близо 100 000 мигранти, задържани на границата през февруари, представляват увеличение спрямо 78 000 за януари. Общият брой на февруари изглежда е най-високият месечен брой от юни 2019 г.

Само за миналата сряда американските гранични служители са хванали близо 4500 нелегални имигранти при техния опит да проникнат в САЩ.

Републикански сенатори и конгресмени вече разкритикуваха от обявената от президента Джо Байдън ревизия на мигрантската политика на Доналд Тръмп.