17-годишно момиче е било убито, а други петима души са били ранени при стрелба от автомобил след голямо домашно парти в Калифорния рано в събота, съобщи полицията.

Масовата стрелба е станала на паркинга на жилищен комплекс в Чико, на около 90 мили северно от Сакраменто, съобщи лейтенантът от полицията в Чико Тери Тъпър за ABC News.

Полицията се е отзовала на мястото на инцидента около 3:30 ч. и е открила няколко жертви, поразени от огнестрелно оръжие, съобщават от полицията.

Въоръжен мъж е открил огън от автомобил по група хора на паркинга, каза Тъпър.

"Действителната стрелба не е била случайна", каза Тъпър, като добави, че не е ясно дали някоя от шестте жертви на стрелбата е била специално насочена.

И шестте жертви наскоро са напуснали домашно парти в жилищния комплекс, което е било прочистено от полицията - казва Тъпър.

Всички оцелели жертви са получили наранявания, които не са животозастрашаващи, и включват 18-, 19-, 20- и 21-годишни мъже, както и 17-годишна жена, съобщиха от полицията.

Полицията смята, че стрелбата е "изолиран инцидент" и няма заплаха за обществото, заяви началникът на полицията в Чико Били Олдридж по време на брифинг за медиите в събота.

Разследващите "агресивно работят по някои съществени следи" в търсенето на заподозрян за стрелбата - каза Тъпър.

Според Олдридж полицията в Чико се е отзовала на партито около 30 минути преди стрелбата, след като е съобщила, че някой размахва огнестрелно оръжие по време на събирането. Отзовалите се полицаи са открили лице, притежаващо огнестрелно оръжие, и са го задържали, каза Олдридж.

Само за последните 24 часа от САЩ дойде информация за четири подобни инцидента: