Терминал 1 на международното летище "Джон Ф. Кенеди" в Ню Йорк ще остане затворен в петък поради проблеми с електричеството, засягащи входящите и изходящите полети, съобщи летището в "Туитър". Токовият удар наруши работата на едно от най-натоварените летища в света, предава Ройтерс.

"Пътуващите трябва да се консултират със своите превозвачи за полета си, преди да дойдат на летището", съобщиха от управата му. Летищните власти продължават да работят с оператора на терминала, за да възстановят полетните операции възможно най-бързо, се добавя в изявлението.

Терминал 1 обслужва международните полети, включително от Европа. Спирането на работа на този терминал доведе до отмяната или отлагането на 58 международни полета, което представлява половината от международните полети на това летище.

Летището прави всичко възможно да посрещне засегнатите полети, използващи други терминали, след като сривът на електрозахранването започна в четвъртък.

Някои полети, планирани да пристигнат на летище "Джон Ф. Кенеди", са били отклонени към други летища на Източното крайбрежие, показва уебсайтът на аерогарата.

"Луфтханза" отменя всички полети от и за България за днес

"Луфтханза" отменя всички полети от и за България за днес

Заради стачка на германски профсъюз