Според университета "Джон Хопкинс" повече от 4,5 милиона души са станали жертви на коронавируса по целия свят от началото на пандемията. Това беше съобщено на уебсайта на университета.

Според статистиката, поддържана от университета, в момента 4 500 135 души са починали в света поради инфекция с SARS-CoV-2. Броят на потвърдените случаи надхвърля 216 милиона души.

Университетската статистика се основава на доклади от националните власти, публикации в медиите и информация от други отворени източници.

Коронавирус: уби ли "Делта" мечтата за стаден имунитет?

Коронавирус: уби ли "Делта" мечтата за стаден имунитет?

Контролът над пандемията няма да стане само с ваксинация

По-рано група учени от Холандия анализираха статистиката за честотата на COVID-19 сред голяма група ваксинирани медицински работници и установиха, че след завършване на целия курс процентът на случаите е по-малък от един процент. Освен това във всички случаи на заболяването е открит "Делта" щама на коронавирус.

Преди това Университетът "Джон Хопкинс" заяви, че около половината от жителите на света са били ваксинирани срещу коронавирус. През юли общият брой на ваксинираните се приближи до 3,1 милиарда.