Пожар избухна на три петролни танкера в индустриалната зона в столицата на Обединените арабски емирства - Абу Даби, съобщава "Ройтерс".

Огънят е възникнал в близост до складове на държавната петролна компания АДНОК.

Друг пожар е обхванал строителен обект на международното летище в града.

Властите подозират, че двата инцидента може да са били причинени от дронове, тъй като на двете места са открити части от малък летателен апарат. Не са причинени значителни щети.

Междувременно йеменските бунтовници хути обявиха, че са извършили нападение в ОАЕ.

По последна информация при експлозиите са загинали трима души - един пакистанец и двама индийци, а шестима са били ранени.

Инцидентът става в момент, когато президентът на Южна Корея Мун Дже-ин е на посещение в ОАЕ.

По време на срещата на президента с министър-председателя на ОАЕ и владетел на Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум в неделя се съобщава, че двете страни са сключили предварителна сделка на стойност около 3,5 млрд. долара за продажба на южнокорейски ракети земя-въздух със среден обсег на действие на ОАЕ.

Обединените арабски емирства воюват в Йемен от началото на 2015 г. Те бяха ключов член на водената от Саудитска Арабия коалиция, която започна нападения срещу подкрепяните от Иран хути, след като групировката превзе столицата на Йемен и свали от власт подкрепяното от международната общност правителство.