Четирима души бяха убити и други четирима бяха ранени при стрелба в понеделник вечерта във Филаделфия, а заподозреният стрелец е бил задържан, съобщиха местни медии, като се позоваха на полицията, предава Ройтерс.

Говорител на полицейското управление на Филаделфия потвърди за Ройтерс по имейл, че има "множество жертви на стрелба с огнестрелно оръжие", но каза, че не може да предостави допълнителни подробности.

Около 20:40 ч. местно време (3:40 ч. българско време във вторник) , приблизително 10 минути след изстрелите, полицейски служители съобщиха, че са заловили заподозрян мъж, носещ бронежилетка, и са открили пушка и пистолет в близката уличка, според The ​​Philadelphia Inquirer.

Както Inquirer, така и филаделфийската телевизия WPVI, филиал на ABC News, съобщиха, че двама от простреляните са били непълнолетни, но не е ясно дали те са сред мъртвите.

Подробностите за поредния изблик на насилие са оскъдни, но се съобщава, че стрелбата е избухнала в района на Кингсесинг в югозападна Филаделфия, на по-малко от миля (1,5 км) от река Шуйкил, която тече през най-населения град в Пенсилвания.

Стрелбата дойде ден, след като двама души бяха убити и 28 други ранени, около половината от които деца, в инцидент със стрелба на открито парти в квартал в Балтимор, Мериленд. Полицията каза, че все още издирва множество заподозрени за стрелбата.

От началото на годината в САЩ е имало най-малко 290 масови стрелби.