Заместник-директорът на училище Ansan Danwon, който беше спасен от потъналия южнокорейски ферибот, бе открит обесен на дърво, съобщиха от полицията в Южна Корея, предаде СиЕнЕн.

Училището изпрати стотици деца на екскурзия с потъналия в сряда южнокорейски ферибот.

Полицията не разкрива друга информация около смъртта на заместник-директора.

Междувременно един от кормчиите на борда на ферибота, цитиран от Ройтерс, обяви, че капитанът се е втурнал обратно към мостика, където напразно се опитвал да се справи с произшествието.

Не съм сигурен къде е бил капитанът преди инцидента. Обаче веднага след инцидента, аз го видях да се насочва бързо към мостика. Той спокойно ме попита колко се е наклонил корабът и се опита да го балансира, подчерта кормчията.

Корабът е бил управляван от младши офицер, когато се преобърнал.

Към момента официално загиналите са 28, а 268 са изчезнали, повечето от тях ученици. Водолази и различни спасителни екипи се опитват да намерят изчезналите. От 475 души на борда 340 са ученици и учители от училище Ansan Danwon в град Ансан до Сеул. Фериботът е пътувал за остров Чеджу. Смята се, че повечето от изчезналите са заклещени във ферибота и са живи.

Към момента се разглеждат версиите за небрежност, проблем с товарния отсек и структурен дефект на кораба, въпреки че корабът е преминал всички проверки за безопасност.

Роднини критикуват 69-годишния капитан, че е един от първите, които са напуснали кораба.

В същото време стана ясно, че прокуратурата е поискала от съда заповед за арест на капитана.