В Москва силен вятър събори 52 дървета, a в Санкт Петербург - повече от 70, съобщиха градските власти.

В Москва скоростта на вятъра при пориви достигна 21 метра в секунда. Вследствие на срутване на дървета и конструкции са пострадали 25 автомобила. Според синоптиците през нощта в Москва ще се задържат силни ветрове, а и през цялата събота, когато поривите му ще достигнат 15 м/сек.

Червеният площад беше затворен от съображения за сигурност, след като изкоренено дърво нанесе поражение на стената на Кремъл.

За последствията от урагана в Санкт Петербург съобщиха от пресслужбата на комитета за благоустрояване на града. Според нея в парка "Новознаменка" при пориви на вятъра са били изтръгнати най-много дървета - 13. Също така дървета са изкоренени в парка "Уделни", "Сосновка", "Приморски парк на победата", парк на улица "Красный курсант" в Павловск и др.

"В Малохтинския парк се е срутила върба, чийто диаметър на ствола надвишава 1 метър, а в Мариенталския парк буря е счупила 92-сантиметров ствол на бреза", отбелязва комитетът.

Градските площади и паркове бяха затворени за посетители.

В Санкт Петербург поривите на вятъра достигат 16 m / s, в някои райони на Ленинградска област - 24 m / s, а във водната зона на Финския залив вятърът се ускори до ураган от 33 m / s.