Четирите деца от местното население на Колумбия, които оцеляха при самолетна катастрофа в Амазонската джунгла и след това се скитаха сами в джунглата в продължение на 40 дни, преди да бъдат открити живи, пристигнаха в Богота.

Сагата приключи в петък, а президентът Густаво Петро отпразнува новината след завръщането си от Куба, където подписа прекратяване на огъня с представители на бунтовническата група Армия за национално освобождение (АНО), съобщава АП. 

Петро каза, че се надява да говори с тях в събота, след като бъдат прегледани в болница.

Четири деца открити живи седмици след самолетна катастрофа в Колумбия

Четири деца открити живи седмици след самолетна катастрофа в Колумбия

Радост в страната

Припомняме, че четирите деца бяха открити живи в южната част на страната повече от две седмици след като самолетът, с който пътували, се разбил в гъстата джунгла.

Децата бяха спасени от 150 пожарникари, военни и служители на гражданската авиация в гъстата джунгла на колумбийската провинция Какета.

Самолетът "Cessna 206" превозва седем души по маршрут между Араракуара, в провинция Амазонас, и Сан Хосе дел Гуавиаре, град в провинция Гуавиаре. Издал е първо предупреждение за повреда на двигателя в ранните часове на 1 май.

В самолета са намерени телата на трима възрастни, включително пилота, загинали в резултат на катастрофата. От удара са оцелели четирите деца на 13, 9 и 4 години, както и 11-месечно бебе.

Предварителната информация от органите за гражданска авиация, които координираха спасителните действия, предполага, че децата са избягали от самолета и са тръгнали в тропическите гори, за да намерят помощ.

Предполага се, че са имали умения за оцеляване в такава среда и това им е помогнало.