Гръцките здравни власти обявиха 6252 нови случая на COVID-19, което представлява повече от двойно увеличение спрямо предишния ден и 21 смъртни случая, свързани с вируса, по време на ежедневния си брифинг за хода на пандемията във вторник. Националната организация за обществено здраве също така заяви, че в момента има 167 интубирани пациенти, които се лекуват в отделенията за интензивно лечение, пише гръцкият вестник Катимерини.

Общият брой на съобщените случаи на COVID-19 в Гърция от началото на пандемията нарасна до 3 402 016, с общо 29 592 смъртни случая за същия период.

За вчерашния дена бяха съобщени 3066 новозаразени, 24 смъртни случая и 171 интубирани пациенти.

Комисията от здравни експерти, която съветва гръцкото правителство относно коронавируса, ще издаде в сряда своята препоръка за използването на маски за лице в обществени закрити пространства, каза във вторник здравният министър Танос Плеврис.

Той добави, че все още не е взето решение за използването на маски в градския транспорт, супермаркетите и училищата.

От понеделник маските за лице вече не се изискват от пътниците, летящи до много дестинации в рамките на Европейския съюз, но Гърция е сред страните, в които те все още са задължителни.

Плеврис каза, че е важно страните от ЕС да се опитат "да запазят обща линия", като добави, че носенето на маски е само "леко" неудобство.

Ей Би Си: Над 300 000 души в САЩ можеха да са живи, ако бяха ваксинирани срещу Covid

Ей Би Си: Над 300 000 души в САЩ можеха да са живи, ако бяха ваксинирани срещу Covid

За отказващите ваксинация, "тези цифри са ярко напомняне за ефективността на ваксините"