Президентът на Русия Владимир Путин, принуден да се самоизолира заради заразени с коронавируса сред контактували с него лица, обяви, че в обкръжението му имало "няколко десетки" болни от COVID-19, информира ТАСС.

"Знаете, че за жалост бях принуден в последния момент да отменя визитата си в Душанбе. Много съжалявам, но причината е, че в най-близкото ми обкръжение, както знаете, са открити случаи на заболяване от коронавирус", отбеляза руският президент, говорил чрез видеовръзка на срещата на високо равнище на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС), започнала в столицата на Таджикистан.

Путин се самоизолира след положителен Covid тест на хора от обкръжението му

Путин се самоизолира след положителен Covid тест на хора от обкръжението му

Ще участва в срещи чрез видеоконферентна връзка

"Това са не един, не двама, а няколко десетки души", уточни Путин. Той се извини, че не може да присъства лично на срещата, като посочи, че ще остане в самоизолация "няколко дни".

Президентът на Русия със съжаление отбеляза, че не може да "стисне ръката, да прегърне" всеки от участниците в срещата на на ОДКС, в която ръководна роля има именно Москва.

"Но, разбира се, ние сме заинтересовани да участваме, макар и дистанционно, в обсъждането на ключовите задачи, стоящи пред нашата организация", подчерта той, като благодари на президента на Таджикистан Емомали Рахмон за активната му работа по време на председателството на страната на ОДКС, както и за подготовката на тази среща.