Португалската полиция ще претърси язовирвторник  във вътрешността на страната, където тригодишната британка Маделин Маккан изчезна през 2007 г., съобщиха властите в първото официално развитие по случая в Португалия от няколко години, предава Ройтерс.

Говорител на пожарната каза, че полицията се готви да започне претърсвания във вторник на язовир в южния регион Алгарве на около 50 км навътре от морския курорт, където Маделин изчезна от нает апартамент по време на семейна почивка.

Полицията издигна две палатки до язовира в понеделник, показаха телевизионни кадри на Ройтерс.

Източник, запознат с разследването, сподели на Ройтерс, че операцията в община Силвес се провежда по искане на германските власти, които миналата година официално идентифицираха германеца Кристиан Брюкнер като официален заподозрян за изчезването на Маккан.

Германските официални лица нямат незабавен коментар.

Разследващата съдебна полиция на Португалия, която отговаря за операцията, отказа коментар.

Отделен източник, запознат с разследването, не беше оптимист за шансовете за пробив в дългогодишния случай и добави: "Няма да излезе нищо".

Брюкнер, осъден насилник над деца и дилър на наркотици, е зад решетките в Германия за изнасилване на 72-годишна жена в същия район на Алгарве, откъдето изчезна Маделин.

Германската полиция обяви през юни 2020 г., че Маделин се смята за мъртва и че Брюкнер вероятно е отговорен за това. Брюкнер отрече всякакво участие и не е обвинен в престъпление, свързано с това.

Германски съд миналия месец отхвърли допълнителни обвинения срещу него, свързани с други случаи на изнасилване на деца и сексуално посегателство в Португалия, което означава, че германските прокурори, разследващи изчезването на "Мади", вече нямат юрисдикция да го разследват.

Родителите на Маделин се връщат във Великобритания

Родителите на Маделин се връщат във Великобритания

Родителите на изчезналата Маделин Маккан са заявили, че са невинни