Мъж е бил арестуван, след като заплашил да извърши нападение, докато пътувал във високоскоростен влак TGV в източна Франция в петък, предава Ройтерс.

Източници от полицията казаха, че човекът е заплашил да взриви себе си или влака. Няма непосредствено подозрение, че става дума за тероризъм и се проверява психичното здраве на лицето.

"Тази сутрин полицейски служител... арестува заплашително лице в скоростен влак в Мозел. Слава му!" Това написа министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен в "Туитър".

По това време полицаят не е бил на работа, казаха източници от полицията. Във Франция на полицаи, които не са на служба, е разрешено да носят огнестрелно оръжие във влаковете като част от правителствена схема "пътуване за защита".

Припомняме, че няколко души бяха ранени на 11 януари при атака с нож на Северната гара в Париж, съобщи Der Standard. Информацията е потвърдена от френската полиция.

Нападателят - мъж беше арестуван от органите на реда на гарата. Те са открили огън по него и са го ранили. ЖП гарата е една от най-натоварените, като от нея тръгва трафикът за Лондон и Северна Европа.

Нападение с нож в центъра на Брюксел

Нападение с нож в центъра на Брюксел

Нападателят е задържан