Мощен взрив е избухнал на газопровода Ямбург-Елец в Свердловска област на Руската федерация. Огненият стълб се вижда на десетки километри, съобщи Telegram канала 112.

Няма данни за пострадали хора. Това е потвърдил началникът на руския окръг Шахит Алиев.

В село Пелим е имало разхерметизация на газопровода. На публикувани кадри се вижда огромен огнен стълб.

На място са пристигнали екипи на пожарната и поддръжката, но те ще могат да се заемат с работата си, когато останалият газ изгори. В резултат на инцидента по предварителна информация няма пострадали.

На 13 март 2023 г. също стана взрив на газопровод в Ярославска област, след което е избухнал пожар, поради разкъсване на връзката между крайбрежната и подводната част в Мишкинския район близо до село Еремеицево.

Ключов руски газопровод излиза в профилактика до 4 април

Ключов руски газопровод излиза в профилактика до 4 април

"Силата на Сибир" няма да доставя природен газ

Припомняме, че започнаха пролетните ремонтни дейности по газопровода "Силата на Сибир".

"От 28 март до 4 април по газопровода "Силата на Сибир" ще бъдат извършени планирани профилактични работи. През този период транспортирането на газ ще бъде временно преустановено", се казва в изявлението на руския енергиен монополист.

"Газпром" припомня, че в съответствие със споразумението за покупко-продажба на газ по "Източния маршрут" между "Газпром" и китайската компания CNPC профилактичната поддръжка на оборудването и системите на газопровода "Силата на Сибир" се извършва два пъти годишно: през пролетта и през есента.