Властите идентифицираха предполагаемия стрелец в центарлата на Youtube в Калифорния. Това е 39-годишната Насим Агдам, предаде LA Times.

Жената откри огън в седалището на YouTube в Сан Бруно, ранявайки трима души, преди да отнеме собствения си живот, съобщиха властите.

По думите на шефа на полицията на Сан Бруно трима души са ранени при престрелката. 36-годишен мъж е в критично състояние, а 32-годишна жена в тежко състояние, друга 27-годишна жена е в стабилна. И тримата пациенти са лекувани в Централната Болница и Травматичен център "Зукърбърг" в Сан Франциско.

Смята се, че 36-годишният мъж е приятелят на нападателката. 

Към момента властите са категорични, че това не е терористичен акт. Предполага се домашно насилие или насилие на работното място. Полицията търси мотив за престрелката. Оръжието на престъплението е пистолет, обясни Ед Барберини, шеф на полицията в Сан Бруно.

Ръководството на Google и YouTube изказаха благодарности към полицейските служители, които са отреагирали веднага. 

"Нямам думи, с които да опиша колко ужасно беше да има стрелец в YouTube днес", заяви Сюзън Уоджкики. Тя изказа благодарности към властите и охранителите, които са отрегирали моментално.

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай изпрати писмо до всички абонати на компанията. В него той обяснява ситуацията и приканва всички да проявят подкрепата си към екипа на Youtube. 

Пичай уверява, че корпорацията прави всичко възможно за ранените и за всички свои служители, за да се справят със ситуацията.