Броят на жертвите в горските пожари през Калифорния е нараснал до 25 души, след откриването на 14 тела в района на унищоженото градче Парадайс, с което броят на потвърдените загинали там е 23-ма, двама души са загинали и близо до Малибу, съобщава БиБиСи.

Около 250 000 души са принудени да напуснат домовете си. Междувременно президентът Доналд Тръмп обвини лошото управление на горите за пожарите.

Масова евакуация в Лос Анджелис
Обновена

Масова евакуация в Лос Анджелис

Огромни горски пожари бушуват

Пожарът, известен като "Лагерен огън", започна да се разпространява в окръг Бут в четвъртък, а пожарникарите бяха безсилни да спрат да унищожението на град Парадайс.

Друг пожар се появи до морския курорт Малибу в петък и вече е двойно по-голям. Пожарът с името "Уолси", погълна повече от 83 000 акра (33 500 хектара) в събота. Сред градовете за евакуация е и град Таузънд Оукс, където стрелец уби 12 души в бар в сряда.

Метеоролози предупреждават, че опасните условия могат да продължат и през следващата седмица, тъй като има горещи и сухи "дяволски ветрове" в района на Лос Анджелис.

"Става все по-зле. Това са само лоши новини", коментира Марк Ченър от Националния център за метеорологична прогноза.

Пожарът в Калифорния доближава Малибу

Пожарът в Калифорния доближава Малибу

Растат жертвите на пожарите в Калифорния

Пожарът започна в четвъртък близо до Таузънд Оукс, на около 64 километра северозападно от Лос Анджелис. Друг пожар, "Хил файр", започна по същото време близо до Таузънд Оукс.

Огънят заплашва университета "Пепердин" в Малибу, частен колеж и кампус с повече от 7 000 студенти. Пожарникарите не са успели да изградят ограничителни бариери около огъня.

В момента в Калифорния има общо 16 пожара. По-голямата част от Северна Калифорния е с предупреждение за червен флаг, което означава, че "екстремен пожар" може да избухне до 24 часа.

Голям пожар изпепели град в Калифорния

Голям пожар изпепели град в Калифорния

Около 27 000 души са евакуирани от града