Близо 85 000 домакинства и останаха без електричество в района на Лос Анджелис, след като зимна буря удари части от Калифорния, носейки сняг на по-високи места и изсипвайки дъжд и градушка в равнините, съобщава Ройтерс.

Междущатска магистрала 5, най-голямата магистрала, водеща на север от града, остана затворена поради обилен сняг. Други ключови пътища в района на Лос Анджелис бяха затворени заради наводнения.

В Северна Калифорния, Сан Франциско се очакваше да има рекордно ниски температури и Националната метеорологична служба предупреди жителите на столицата на щата Сакраменто да избягват пътуванията.

Екстремните въздействия от обилен сняг и ветрове ще причинят изключително опасни до невъзможни условия на шофиране и вероятно широко разпространено затваряне на пътища и въздействия върху инфраструктурата, съобщиха от Националната метеорологична служба.

Следващият набор от бури, който се очаква да удари в идните дни, ще донесе пориви на вятъра до 80 км/ч. Националният парк Йосемити беше затворен до сряда поради тежки зимни условия.

За пръв път от 34 г. издадоха предупреждение за зимна буря в Южна Калифорния

За пръв път от 34 г. издадоха предупреждение за зимна буря в Южна Калифорния

Синоптиците прогнозират рекордни снеговалежи